Daarnaast ontving de heer Wim van Anen vanochtend in Den Haag zijn onderscheiding uit handen van de minister van Defensie. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Michel heeft hem na afloop telefonisch gefeliciteerd namens de gemeente Wormerland.
Een greep uit de activiteiten van de heer Rob Prins
De heer Prins is sinds 1990 actief als vrijwilliger bij Sportvereniging Le Champion, een organisatie met ruim 16.000 leden. Hij bekleedde verschillende functies, waaronder die van penningmeester en was jarenlang coördinator van het voorrijderskorps. Sinds 2013 organiseert hij de jaarlijkse 7-Dorpentocht.
Hij ontwikkelde en beheert een uitgebreide website voor de fietscompetitie, waar hij wekelijks nog veel tijd in steekt.
Binnen de PvdA Zaanstreek is hij sinds al ruim 15 jaar vrijwilliger en ontwikkelde websites voor zowel de afdeling als voor lokale fracties, die hij nog altijd onderhoudt. Ook was hij jarenlang actief binnen de personeelsvereniging van ING, waar hij verantwoordelijk was voor de ledenadministratie, de activiteitenkalender en de website. Daarnaast is hij de bouwer en beheerder van de website van het Arie Lemsfonds, Het Arie Lemsfonds is ingesteld ter nagedachtenis aan de vroegere burgemeester van Zaanstad, met als doel om de inzet van individuele personen, organisaties of instellingen werkzaam in Zaanstad, die een maatschappelijke bijdrage leverden te stimuleren en te belonen.
Door zijn langdurige, veelzijdige en belangeloze bijdrage aan de samenleving is meneer Prins benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Een greep uit de activiteiten van mevrouw Nicole Wendt
Tijdens haar lange loopbaan in de regio Gooi en de Vechtstreek, heeft Nicole Wendt zich onvermoeibaar ingezet voor jongeren en kwetsbare groepen. Als pionier hielp zij als medewerker bij het jongerencentrum ’t Krogt en als jongerenwerker bij de Stichting Jongerenwerk Bussum, bij het opzetten van jongerencentra, waar naast ontmoeting ook voorlichting werd gegeven over o.a. drugs, seksuele gezondheid en psychische problemen. Ze professionaliseerde namens de Stichting Versa Welzijn het Kinderfestival en richtte een Kidsclub op met oog voor signalering van thuissituaties. Mevrouw Wendt wist talloze vrijwilligers en buurtbewoners te betrekken bij naschoolse activiteiten en bijlessen. Ze streed succesvol voor het behoud van kinderwerk in tijden van bezuinigingen. Als trainer van het Rots & Waterprogramma ondersteunde zij kinderen in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Ook zette zij zich intensief in voor Oekraïense vluchtelingen, met projecten gericht op integratie en participatie.
In haar betaalde functies heeft zij zich structureel méér ingezet dan wat redelijkerwijs van haar verwacht mocht worden. Haar betrokkenheid heeft aantoonbare maatschappelijke impact gehad.
Vanwege deze betekenisvolle bijdrage is mevrouw Wendt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Een greep uit de vrijwillige activiteiten van de heer Wim van Anen:
Na zijn actieve dienst bij de Koninklijke Marine is de heer Van Anen zich meer dan 15 jaar intensief blijven inzetten voor de begeleiding van (voormalige) marinemedewerkers met PTSS, ontstaan door uitzendingen in het kader van buitenlandse missies.
Ook is de heer Van Anen voorzitter van de Stichting Promoties Maritieme Tradities. In deze functie zet hij zich in voor het behouden en operationeel houden van de (voormalige) Hr. Ms. Mahu. Dit schip maakt deel uit van het ‘Varend Erfgoed Koninklijke Marine’ en wordt vrijwel volledig bemand door (oud-)marinemensen.
Daarnaast bekleedt hij de functie van voorzitter van de Stichting Post Actieve Marine (P.A.M.), een vereniging die zich richt op zowel voormalig als actief dienend marinepersoneel, ongeacht achtergrond of overtuiging.
De heer Van Anen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau