BILBAO - AZ heeft bij Athletic Club niet voor een stunt kunnen zorgen. In San Memés in Bilbao hield de ploeg van Maarten Martens lang stand, maar de nummer vijf van Spanje bleek toch te machtig: 2-0.

In Baskenland begon de thuisploeg sterk en na vier minuten knalde Berchiche van afstand op de lat. In het vervolg van de eerste helft kwam AZ amper in de problemen, maar verzuimde het ook om zelf gevaarlijk te worden.

Na rust begon AZ goed met een schot van Van Bommel die net naast het doel verdween, maar men het vooral lastig met de ongrijpbare Nico Williams. Zijn acties leverden continu gevaar op en hij gaf uiteindelijk in de 72e minuut de voorzet waaruit zijn broer Inaki Williams de score opende. Na weer een bevlieging van Nico Williams, waarin hij invaller Kasius voor schut zette, zorgde Sancet uit de rebound voor de beslissing.

AZ heeft nu in de Europa League drie punten uit twee wedstrijden. De volgende Europese wedstrijd is op 24 oktober bij Tottenham Hotspur.