DEN HAAG - De vrouwen van AZ hebben de eerste zege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij ADO Den Haag wist de ploeg van trainer Wouter de Vogel met ruime cijfers te zegevieren.

In het Bingoal Stadion in de hofstad sloeg AZ zowel voor als na de rust tweemaal toe. Verdedigster Karlijn Woons opende na een kleine twintig minuten de score en die werd een kwartier later verdubbeld door een treffer van Fieke Kroese.

ADO Den Haag kon daar ook na rust weinig tegenover stellen en toen aanvoerster Desiree van Lunteren de 0-3 liet aantekenen was het duel feitelijk beslist. Helemaal toen Pleun Groot nog een vierde Alkmaarse treffer liet aantekenen. De goal die Lobke Loonen namens de thuisploeg in de blessuretijd nog wist te maken was voor de spreekwoordelijke eer: 1-4.

Na drie gespeelde wedstrijden staat AZ nu op vier punten waar ADO Den Haag op drie punten blijft staan.