AMSTERDAM - Zaterdag 19 oktober staat de 10e editie van de Amsterdam City Walk op de agenda. Vanaf drie startlocaties in de hoofdstad beginnen 13.000 wandelaars ’s morgens aan hun Amsterdam Experience. De routes over 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km brengen de deelnemers langs verborgen parels en wereldberoemde Amsterdamse iconen. Na de finish zijn alle wandelaars welkom op het finishfeest tegenover het Olympisch Stadion, waar de jubileumeditie in stijl afgesloten wordt.

De zes verschillende afstanden maken de Amsterdam City Walk geschikt voor ieder wandelniveau. De 10 km-wandelaars starten vanaf het Rembrandtplein in hartje Amsterdam. Een paar kilometer verderop, om de hoek van het Westerpark en nabij Station Sloterdijk, beginnen de deelnemers van de 14 km aan hun Amsterdam Experience. De wandelaars van de vier langste afstanden, de 17, 20, 26 en 33 km, starten vanuit het Olympisch Stadion. De finish ligt voor alle deelnemers op het Stadionplein.

Wandelliefhebbers van over de hele wereld

Met 13.000 deelnemers is de Amsterdam City Walk een van de grootste wandelevenementen van sportorganisatie Le Champion. De 17 km is met 3.400 wandelaars de populairste afstand op zaterdag 19 oktober, op de voet gevolgd door de ruim 3.100 wandelaars van de 10 km. Naast Nederlandse deelnemers staan er wandelaars uit 24 andere landen aan de start. Zij komen onder meer uit België, Denemarken en Noorwegen, maar ook deelnemers uit Brazilië, India en Mozambique komen Amsterdam wandelend beleven.

Het internationale deelnemersveld is bij de Amsterdam City Walk altijd relatief groot omdat veel deelnemers aan de uitverkochte TCS Amsterdam Marathon, die zondag 20 oktober op het programma staat, op zaterdag alvast rustig wandelend de stad willen ontdekken.

Een echte Amsterdam Experience

Amsterdam is een stad die je op veel manieren kunt beleven. Door te kijken, te luisteren én te proeven. Dit komt tijdens de Amsterdam City Walk allemaal samen: een echte Amsterdam Experience. Onderweg zorgt sportorganisatie Le Champion voor entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers en bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers typische lekkernijen uit de hoofdstad uitgedeeld. De routes brengen de wandelaars langs wereldberoemde Amsterdamse iconen en verborgen parels die de stad kleuren.

Een Amsterdams jubileumfeestje

Nadat de wandelaars hun kilometers door de stad erop hebben zitten en de unieke medaille omgehangen hebben gekregen, gaan de voetjes van de vloer op het finishfeest. Hier zorgen artiesten voor Amsterdamse meezingers en veel gezelligheid, zodat de 10e editie feestelijk afgesloten wordt.

Op het finishfeest is ook aandacht voor Stadsherstel Amsterdam, het goede doel van de Amsterdam City Walk. Deze organisatie redt monumenten en panden in Amsterdam door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. De cheque met het door de wandelaars ingezamelde bedrag wordt zaterdagmiddag tijdens de feestelijke afsluiting van de wandeldag uitgereikt aan Stadsherstel.

Meer over de Amsterdam City Walk

Wil je meer weten over de Amsterdam City Walk? Download de Le Champion app of neem een kijkje op www.amsterdamcitywalk.nl. Wil je zelf ook eens deelnemen aan een wandelevenement van Le Champion? Bekijk de volledige wandelagenda op www.lechampion.nl.